• Šiandien yra: Pirmadienis, gruodžio 5, 2016

10 dalykų, kurių nežinojote, kad jūsų mikrobangų krosnelė gali padaryti

1. Paskatinti daigų augimą. Kolorado valstijos universtiteto sodininkė Laura Pottorff pataria pakaitinti žemes mikrobangų krosnelėje prieš beriant į jas sėklas. Anot jos, tai paskatins sėklų dygimą. Kilogramą žemių kaitinti mikrobangų krosnelėje reikėtų 90 sekundžių.

2. Nuimti pašto ženklą. Užklijuotą pašto ženklą nuo voko galite gražiai nuimti ir panaudoti jį dar kartą, užpylę šiek tiek vandens ant jo ir įdėję pakaitinti į mikrobangų krosnelę 10-15 sekundžių.

3. Dezinfekuoti kempines.  Kaitinant kempines mikrobangų krosnelėje žūsta 99,9 proc. namų mikrobų (ir apie 99,8 proc E.Coli ir salmonėlių). Išbandykite patys: išmirkykite kempines vandenyje ir  kaitinkite mikrobangų krosnelėje 60 sekundžių.

4. Pašildyti naminę šildyklę skausmui malšinti. Nukirpkite nenaudojamą tiesią kojinės dalį (tiktų ir rankovė), užsiūkite viena atvirą galą, tuomet pripilkite ryžių ir užsiūkite kitą galą. Štai jums ir nebrangi šildyklė, kuri pašildyta mikrobangų krosnelėje, puikiai numalšins raumenų skausmą.

5. Suminkštinti duoną ar riestainį. Jei duona ar riestainis nėra pasenęs, bet jo pluta sukietėjusi ir ją sunku kramtyti, apsukite jį popieriniu sudrėkintu rankšluosčiu ir pašildykite mikrobangų krosnelėje 20 sekundžių. Drėgmė nuo rankšluosčio įsigers į riestainį ir šis suminkštės.

6. Nuimti sušokusius cukraus gabaliukus. Šlapias popierinis rankšluostis pagelbėti gali ir kai cukrinės šonai aplipę cukrumi, kuriuos sunku nugramdyti. Tuomet drėgną rankšluosį dėkite į cukrinę, uždarykite, apverskite ir mikrobangų krosnelėje kaitinkite 25 sekundes. Drėgmė iš rankšluosčio persikels į cukrų ir šį bus galima lengvai išimti.

7. Nulupti česnaką. Česnaką pakaitinus mikrobangų krosnelėje 15 sekundžių, jo odelė lupsis daug lengviau.

8. Išspausti sultis. Prieš spausdami apelsinų ar kitų citrusinių vaisių sultis, pirma juos pašildykite neprapjautus mikrobangų krosnelėje 10-15 sekundžių. Tai padės jums lengviau išspausti kiekvieną sulčių lašą iš šio vaisiaus.

9. Paskrudinti riešutus. Įdėkite keletą riešutų į dubenį, įpilkite šiek tiek aliejaus ir kaitinkite mikrobangų krosnelėje vienos minutės intervalais, nuolat maišant po kiekvieno jų. Kepimo laikas gali skirtis, priklausomai nuo rūšies ir riešutų kiekio, tačiau tikėtina, kad tai užtruks apie 5 minutes.

10. Iškepti pyragą. Iš elementarių ingridientų, kurių būna kiekvienuose namuose, jūs per 5 minutes mikrobangų krosnelėje galite išsikepti puikų pyragą. Pateikiame filmuką, kaip tai padaryti.

 

Šaltinis: popularmechanics.com

Telegrama.lt informacija

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>