• Šiandien yra: Pirmadienis, gruodžio 5, 2016

Juodasis šokoladas – priešnuodis vėžiui

Juodasis šokoladasJuodasis šokoladas

Juodasis šokoladas – didžiules galimybes turintis gurmanų produktas, vertinamas ne tik kaip kakava. Kaip teigia Johannes F. Coy ir Maren Franz knygoje „Naujoji priešvėžinė mityba“, šalia mėlynių ir vynuogių kauliukų miltų, kakava yra viena veiksmingiausių augalinės medžiagos proantocianidino tiekėja. Proantocianidinas yra flavonoidas, kuris ne tik neutralizuoja radikalus (apsaugo nuo mutacijų atsiradimo), bet ir įsikiša į energijos gavimo procesą vėžio ląstelėje, skatindamas oksidaciją ir slopindamas fermentaciją. Kakava taip pat turi daug polifenolių.

Ketvirtis juodojo šokolado (turinčio 70 proc. kakavos) plytelės suteiks didžiąją šių vertingų medžiagų dienos normos dalį. Mėgaukitės, nejausdami sąžinės graužimo, tačiau saikingai. Laikykitės paprastos taisyklės – kuo tamsesnis šokoladas, tuo daugiau jame kakavos ir tuo veiksmingesnis antioksidacinis poveikis. Ypač vertingos kakavos plytelės be cukraus.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>