• Šiandien yra: Sekmadienis, gruodžio 11, 2016

Krakmolas – kita grynojo cukraus forma?

Krakmolas, nuotr. Wikimedia CommonsKrakmolas, nuotr. Wikimedia Commons

Kvietiniai miltai yra pagrindinis Vakarų virtuvės maisto produktas – duona, bandelės, makaronai, picos ir kepiniai sudaro daugelio žmonių kasdienį maistą. Tačiau kviečiuose esantis krakmolas yra tik kita grynojo cukraus forma. Kaip teigia Johannes F. Coy ir Maren Franz knygoje „Naujoji priešvėžinė mityba“, pavalgius kvietinių produktų cukraus kiekis kraujyje greitai šokteli aukštyn. Daugelis žmonių nežino, kad krakmolas yra grynas cukrus. Šiandien didžiąją suvartojamo cukraus dalį mes suvalgome ne pramoninio cukraus, o krakmolo pavidalu.  Į tai reikia atkreipti dėmesį, jeigu norite pertvarkyti savo mitybą.

Palyginti su cukraus kristalais, cukraus kiekis kraujyje suvalgius tokį patį kiekį krakmolo šokteli netgi daugiau. Kokiu greičiu pavalgius kraujyje didėja gliukozės, priklauso ne tik nuo cukraus ir krakmolo kiekio, bet ir nuo cukraus rūšies, produkto gaminimo būdo bet ir bendros valgio sudėties. Pavyzdžiui, jei jūs suvalgote baltos duonos riekę su uogiene, cukraus kiekis kraujyje pakyla staigiai ir stipriai, nes be uogienėje esančio cukraus, gaunate ir cukrų, kuris išsiskiria iš baltoje duonoje esančio krakmolo. Verta įsidėmėti, kad baltoje duonoje esantis cukrus yra dar pavojingesnis cukraus kiekio kraujyje atžvilgiu negu uogienėje esantis cukrus.

Žymos:,

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>